Gürcistan’da bulunan Bolnisi Belediyesi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Bolnisi Belediyesi bünyesindeki GANTİADİ Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne tadilat ve donanım desteği yapıldı. Merkezin girişi ve koridorları, yemekhane ve ortak kullanım alanları, oturma ve dinleme odaları, 5 adet sınıf ve 1 adet idari oda yenilenerek, ısıtma sisteminin de yapılması ile bina çağdaş standartlara uygun hale getirildi. Tadilatı tamamlanan merkeze gerekli mobilya ve beyaz eşyalar, engelli çocuklara dijital müzik ve oyun makinesi, plastik oyun hamuru ile tahtası ve özel ahşap oyuncaklar alındı. Çocuklara huzurlu bir rehabilitasyon ortamı sağlanmasına gayret gösterildi.

UNICEF değerlendirmesi sonucu seçilen ve özel eğitimden geçirilmiş psikolog, müzik terapisti, sanat (resim) terapisti, beceri-oyun terapisti, üç özel eğitim öğretmeni, üç yardımcı öğretmen ve bir hemşirenin çalıştığı merkezden, her eğitim yılında 40 öğrenci faydalanıyor. 10’ar kişiden oluşan gruplara her derste, bir öğretmen ve asistan tarafından tedavi amaçlı eğitim veriliyor.

GANTİADİ Engelli Merkezi, Güney Gürcistan’ın Kvemo Kartli Bölgesi’nde bulunan Bolnisi Rayonu’nun yerel idaresine bağlı olarak çalışıyor. Bolnisi Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) desteği ile 22 Eylül 2009’da hizmete açılan merkezde, 4-22 yaş aralığındaki zihinsel engelli çocuklar ve gençler, okul öncesi terapi ve rehabilitasyon hizmeti alıyor.

Söz konusu projeyle ilgili düzenlenen törene İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında TBMM Gürcistan Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Bolnisi Belediyesi yetkilileri, öğrenci velileri ve diğer misafirler katıldı. Yapılan açılış konuşmalarında merkez yetkilileri, yapılan yardımdan dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.