Gürcistan’ın Tiflis kentindeki Rus sınır kapısı yakınlarında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan Kahramanmaraşlı rock operatörü Mehmet Demir’den ailesi 7 aydır haber alamıyor.

Gürcistan’ın Tiflis şehri Kazbegi bölgesinde bir Türk şirketinin şantiyesinde çalışan Mehmet Demir, geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan büyük bir heyelan sonucu toprak altında kaldı. Heyelanın doğal bir afet olduğu, şantiye çalışmaları ile bir bağlantısının olmadığı bildirilmişti. Heyelanın meydana gelen bölgede tahliye çalışmaları yapıldığı ve heyelan sonucu gelen hafriyat miktarının ise bir milyon metreküpün üstünde olduğu belirtildi. Bir süre yapılan çalışmalar sonucu Mehmet Demir’e ulaşılamayan Gürcistan yetkilileri de daha sonra çalışmayı bıraktı.

Şimdi Türk işçi Mehmet Demir’in ne ölüsü ne de dirisi var. Yani resmi kayıtlara göre yaşıyor, ancak heyelan altında kaldığı için de ölü biliniyor.

Bütün bunların ardından Mehmet Demir’in ailesi de çaresiz kaldı. Demir’in eniştesi Adnan İldiz, olay üzerine bölgeye gittiğini ve heyelanda yine Türk çalışanlardan Hikmet Dil’in de göçük altında kaldığını, Gürcü vatandaşların yardımıyla kurtarıldığını belirtti.

Şirket yetkililerinden de herhangi bir olumlu cevap alamayan İldiz, “O günden beri ne Gürcistan makamlarından ne de Türk makamlarından bize hiçbir bilgi veren olmadı. Akıbetinin ne olduğunu bilemiyoruz. Ne ölüsünden ne de dirisinden bize bilgi veren yok. Biz çok zor durumdayız. Mehmet Demir’in borcu var, sigortası var. Başbakan’a, Dışişleri Bakanı’na, Cumhurbaşkanı’na dilekçeler gönderdik. Ancak bize hiç ‘derdiniz ne, sorununuz ne’ diyen olmadı. Biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah rızası için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Kardeşinden bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir haber alamadıklarından yakınan Mehmet Demir’in ablası Neslihan İldiz ise “Biz, büyüklerimizden biran önce bizim acımızı dindirmesini istiyoruz. Annem her gece ‘oğlum, oğlum’ diye ağlıyor. İçimiz o kadar yanıyor ki, büyüklerimizin yardım elini uzatmasını istiyoruz. Hiç olmazsa bir mezarı olsa, gider başında dua okurduk. Sağ da değil, ölü de değil, ne olduğunu bilemiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan maden faciasında toprak altında kalanların çıkarıldığını hatırlatan abla İldiz, “Başbakanımız oraya gidip ilgilendi. Bir Türk vatandaşı olan kardeşim ile de ilgilensin. Başbakanımız bizi görmüyor mu? Başbakanımız bizi de duysun. Çok zor durumdayız” şeklinde konuştu.