KIRIKKALE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Yıldızlar Serbest Stil Grup müsabakaları Kırıkkale'de başladı.

Başpınar Spor Salonu'nda başlayan ve 2 gün sürecek müsabakalara, Kırıkkale, Çorum, Erzincan, Erzurum, İstanbul, Ankara, Tokat, Yozgat, Gaziantep, Kahramanmaraş, Siirt, Malatya, Hatay, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Kayseri ve Van'dan 23 takım katılıyor. 

Müsabakalarda 12-16 yaş grubunda 10 sıklette 260 sporcu  mücadele edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının herhangi bir sporcunun burnu bile kanamadan Kırıkkale'ye geldiği gibi sağlıklı bir şekilde tekrar illerine dönmeleri olduğunu söyledi.

Müsabakaların fair-play içerisinde geçmesi dileğinde bulunan Ünlü, "Gençlerin güzel insan olabilmeleri için öncelikle küçük yaşta spora başlamaları gerekiyor. Küçük yaşta sosyal faaliyetlerde bulunmaları lazım. Gençler gelsinler bizleri rahatsız etsinler ve birlikte çalışalım. Biz bu gençlere sahip çıkamazsak birileri cemaat, falanca gruplar adı altında sahip çıkıyor ve örgütlüyor" dedi.

Dereceye girecek güreşçilerin Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacağı müsabakaların sonunda sporculara madalya da verilecek.