Bursa’nın Gürsu ilçesinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin operasyonuna destek verdi.

Gürsu’da aralarında Suriyelilerin de bulunduğu yüzlerce vatandaş, belediyenin önünde toplandı. TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatına destek veren yüzlerce Gürsulu, ellerinde Türk bayraklarıyla askere moral sloganları attı. Programda Afrin ve diğer şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Açıklamalarda bulunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Bugün burada Gürsu Kardeşlik Platformu olarak düzenlediğimiz, Afrin’de kahramanca mücadele eden ordumuza destek için bir araya geldik. Bugün kendiliğinden oluşan programda askerlerimize manevi güç vermek için buradayız. Burada muhtarlar, STK’lar ve vatandaşlarımız var. Kahramanca mücadele eden askerlerimiz yalnız olmadıklarını, Türkiye’nin her tarafındaki Türk ve Müslüman olan kardeşlerimizin maddi ve manevi destekleriyle askerlerimiz de güzel başarılar elde ediyorlar. Bugün 6 yaşındaki çocuğumuzdan 70 yaşındaki ihtiyarına kadar herkes ’biz de Afrin’e gidelim’ diyor. Cenab-ı Allah ordumuzu inşallah başarılı kılar. Gürsu’da da yaşayan 6-7 bin Suriyeli kardeşimiz var" dedi.