ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eserleri, nasihatleri ve mesajlarıyla, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öğütleyen Hacı Bektaş-ı Veli'nin, temsil ettiği değerlerle yollarını aydınlatmayı sürdürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 52. Ulusal 26. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri nedeniyle Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na mesaj gönderdi. 

Etkinliklere daveti nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, "Kadim medeniyetimizin ve zengin kültürümüzün temellerinde, karşılıklı sevgi, saygı, iyilik, adalet, kardeşlik ve dürüstlük gibi yüce hasletler mevcuttur" ifadesini kullandı.

Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana gibi gönül erlerinin, Anadolu'da bu yüce hasletlerin kök salmasında, birlik, beraberlik ve kardeşliğin asırlar boyu egemen olmasında önemli rol oynadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Eserleri, nasihatleri ve mesajlarıyla, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öğütleyen Hacı Bektaş-ı Veli, temsil ettiği değerlerle günümüzde de yolumuzu aydınlatmayı sürdürmektedir.

Bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı esas alan bu şuurun, gelecek nesillere aktarılması, birlik ve beraberlik konusundaki kararlılığımızın sürekli kılınması büyük önem taşımaktadır.

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin sahip olduğumuz eşsiz değerlerin geleceğe aktarılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyor, Hacıbektaşlı vatandaşlarımı ve kıymetli misafirlerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."