Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmur Arslan, haksız eleştirilere maruz kaldığını belirterek, “Bütün çabam Hak-İş’i, Hizmet-İş’i büyütmek. Ama bu gayretler hiçbir işe yaramıyor. Ben buna üzülüyorum” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hak-İş, Hizmet- İş Sendikası İstanbul İETT 3 Nolu Şube 5. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan Arslan, “Biz genel kurullarımızı yeniden bir toparlanma, yeniden bir ayağa kalkma, yeni bir hamle yapma, var olan eksikliklerimizi gözden geçirip bir dahaki dönem için bu eksikliklerimizi tekrar etmemek için bir kilometre taşı görüyoruz. Eğer böyle yaparsak genel kurullardan yeni bir heyecanla, yeni bir şevkle yola çıkarız ve gelecek dönemler için daha güzel hizmetler yaparız” dedi.

Sendika bünyesindeki delege seçimlerine de değinen Arslan, “Türkiye’de örnek bir anlayışı temsil ediyoruz. Avrupa yakasında sordum. 19 gün süren bir delege seçimi var. Burada da herhalde 15 gün devam etmiştir. Demokratik bir şekilde seçim yapıyorsunuz. Herkesin özgür iradesinin sandıktan çıkması için genel merkezdeki bütün arkadaşlarımızı seferber ediyoruz. Eksiklikler olabilir mi, olur. Burada da olmuş. Ama bu eksikliklerin hiçbirisi buradaki delegelerin oluşmasında bir olumsuzluk çıkartmamış. Bir yanlışlığa sebebiyet vermemiştir” şeklinde konuştu.

Zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldığını belirten Arslan, “Bütün çabam Hak-İş’i, Hizmet- İş’i büyütmek, güçlendirmek. Hak-İş olgusunu, Hak-İş misyonunu kendime başta olmak üzere herkese anlatmaya çalışmak. Çabam bu, gayretimiz bu. Ama bu gayretler hiçbir işe yaramıyor. Ben buna üzülüyorum” diye konuştu.

Arslan, aldıkları ilkeli kararlarla Hak-İş’in daha da büyüdüğünü ve büyümeye devam edeceğini söyledi.