Hak-İş Konfederasyonu Kadın Komitesi tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen 9. Sendikal Kadın Eğitim programına katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Dünyanın geri kalmış ülkelerindeki kadın istihdamı oranlarını bile yakalayabilmiş değiliz” dedi.

Hak-İş Kadın Komitesi tarafından ‘Sendikal harekete kadın katılımını arttırma’ projesi kapsamında, Şanlıurfa’da 9. Sendikal Kadın Eğitim programı düzenlendi. Özel bir otelde düzenlenen eğitim programına, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Reşat Özmen, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Kadın Komitesi Başkanı Meral Demirdal, Hak- İş konfederasyonu ve bağlı sendika yöneticileri ile çok sayıda bayan üye katıldı.

Programda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kadının toplum içindeki önemine vurgu yaptı. Gelişen ve gelişimini sürdüren Şanlıurfa’da, kadın gücünün çalışma alanında yeterince dikkate alınmadığını belirten Arslan, kadın istihdamında bölgenin ve ülkenin çok geride kaldığını ifade etti. Kadın istihdamı sorunu bulunduğunu kaydeden Arslan, “Kadın konusunda maalesef hem bizim coğrafyamızda hem bölgemizde, İslam coğrafyasında bir problem var. Bunu kabul etmemiz gerekir. Şanlıurfa’da kadınların işe girmesi konusunda büyük sorun yaşıyoruz. Halen 21. Yüzyıl’da Şanlıurfa büyükşehir olmasına rağmen, kadın istihdamı konusunda sorunlar yaşıyor. Buradaki sorun sadece işsizlikle ilgili değil. Bunun kültürel, geleneksel nedenleri var. Başka nedenleri de var. Sonuç itibariyle ortada bir gerçeğimiz var. Dünyanın bizimle kıyaslanmayacak kadar, dünyanın az gelişmiş, geri kalmış ülkelerindeki kadın istihdam oranlarını bile yakalayabilmiş değiliz” dedi.

Toplantının ardından Sendikal Harekete Kadın Katılımını Arttırma Projesi ve Hak-İş kadın stratejisi sunumları yapıldı. Aradan sonra devam eden programda, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Yaşar Tutar tarafından ‘çalışma hayatında sendikalarda kadın ve sorunlar’ konusu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayşe Keşir tarafından ‘çalışma hayatında kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm politikaları’ konusunda eğitim verildi. Verilen yemek arasının ardından ise ‘Mobbing ve mobbingle mücadele yöntemi’, ‘kadın,sendikalar ve iletişim’, ’sosyal medya araçlarının güvenli kullanımı’ konularında yapılan sunumla program sürdü.

Program sertifika töreni ile sona erdi.