Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde zannediyorum bir ilk. İki aylık bir hükümetin başbakanıyla saatlerce süren ve bizi sabırla dinleyen, sorunlarımızı not eden, bu konuda çözülmesi gerekenlerle ilgili talimatlar veren, ne yapılması gerektiği hususunda kararlı bir duruş sergileyen bir Başbakanımız var” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu’nun 39. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Yemeği ve 3. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Rixos Otel’de gerçekleşti. Etkinliğe; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile konfederasyona bağlı çok sayıda sendika başkanı ve üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, “22 Ekim 1976 yılında bütün uzun yolculuklara ilk adımla başlanır gerçeğinden hareketle başlatılan yürüyüşümüzün ilk adımlarından bugüne tam 39 yıl geçti” dedi.

Konfederasyonun her yılını bir önceki yıla göre daha da gelişmesi için çaba sarf ettiğini ifade eden Arslan, "1976 yılında Ankara’da doğan ırmak tüm ülkeyi kapsayan bugün bir okyanusa dönüşmüştür. Hak-İş Konfederasyonu 21 sendikasıyla, 81 il temsilcisiyle, çeyrek milyona yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından bir tanesidir. Hak-İş Konfederasyonu kuruluşundan başlayarak tüm sendikal hareketine farklı bir vizyon, farklı bir anlayış, farklı bir yaklaşım getirme iddiasını diri tutmuştur. Hak-İş bu toprakların tarihini, kültürünü, değerlerini kısacası bir medeniyetin mensubu olma şuuruyla, medeniyetimizin değerlerinden modern çağdaş bir sendikacılığı inşa etme konusunda hep samimi, içten ve doğru istikametli devam etmiştir" diye konuştu.

“Yarım yüzyıla yaklaşan şanlı mücadele tarihimize bugün 39’uncu çiviyi çakıyor” diyen Arslan, “İnanıyorum ki bu çaktığımız çivilerle yeni bir medeniyeti inşa etme yolunda önemli merhaleyi geçiyoruz. Hak-İş Konfederasyonu 12’nci Genel Kurulu medeniyetler buluşmasından yeni küresel sendikal inşa temasını ortaya koymuştur. Hak-İş’in büyümesi Türkiye’nin büyümesidir. Hak-İş’in büyümesi Türkiye’nin barışının olmasıdır. Biz Hak-İş’i böyle görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HENÜZ İKİ AYINI DOLDURMAMIŞ 62. HÜKÜMETİMİZİN SAYIN BAŞBAKANI, GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN İTİBAREN UZUN SOLUKLU 4 AYRI TOPLANTIDA BERABER OLDUK”

Çalışma hayatıyla ilgili Başbakan Davutoğlu’na ve hükümetine teşekkürlerini iletmek istediğini kaydeden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Henüz iki ayını doldurmamış 62. Hükümetimizin Sayın Başbakanı, göreve geldiği günden itibaren uzun soluklu 4 ayrı toplantıda beraber olduk. İlk defa Çalışma Bakanımızla birlikte uzun süren bir toplantıda Çalışma Bakanımızın ev sahipliğinde orada bulunduk. İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere sendikal sorunlarımızı Sayın Başbakan ile orada uzun uzun anlattık ve paylaştık. Taşeron sorununu, iş sağlığı iş güveliğini, iş kazalarını konuştuk. Daha sonra Sayın Başbakanımız bizi başbakanlıkta kabul ettiği KİT mensuplarıyla konfederasyonlarımızın ayrıntılı olarak tanıtımını dinledi. Ne istediğimizi, ne yapmak istediğimizi, neler yaptığımızı dinledi Sayın Başbakanımız. 6-7 Ekim olaylarının ortaya çıkardığı sorunları doğrudan bizden dinlemek adına 27 ildeki temsilcilerimizin de bulunduğu Hak-İş ile birlikte KİT mensuplarının da olduğu yaklaşık 400 kişilik temsilciler grubunu TOBB’da bizimle uzun süre 3 saati aşkın bir dönemde bizimle beraber kaldı. Bizim sorunlarımızı sabırla dinledi. En son geçtiğimiz Pazar günü Akil İnsanlarda yer almamızdan dolayı orada da yaklaşık 11 saat Sayın Başbakanımız sabrını çatlatmadan bizi orada dinledi ve görüşmelerimizi kendine arz etme imkanımız oldu. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde zannediyorum bir ilk. İki aylık bir hükümetin başbakanıyla saatlerce süren ve bizi sabırla dinleyen, sorunlarımızı not eden, bu konuda çözülmesi gerekenlerle ilgili talimatlar veren, ne yapılması gerektiği hususunda kararlı bir duruş sergileyen bir Başbakanımız var."

Çözüm süreciyle ilgili gelecek beklentilerinin olduğunu ve barış sürecinin devamının Hak-İş için de olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması hususunda Hak-İş Konfederasyonu olarak elimizden gelen katkıyı desteğe bundan sonrada devam edeceğiz” dedi.

“KONFEDERASYONUMUZ SANATLA EMEĞİ, SANATÇIYI VE SENDİKACILIĞI BİR ARAYA GETİRME KONUSUNDA BİR İRADE ORTAYA KOYMUŞTUR”

39. yıl kutlamalarının geleneksel hale getirdikleri 3’üncü kısa film yarışmasının ödül töreni için toplanıldığını belirten Arslan, “Konfederasyonumuz sanatla emeği, sanatçıyı ve sendikacılığı bir araya getirme konusunda bir irade ortaya koymuştur. 3’üncüsünün Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle gerçekleşmiş olması aslında ihmal ettiğimiz, ıskaladığımız, ötelediğimiz, sanatla sorunlarımızı çözme konusundaki eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Ne yazık ki bizim dünyamızdan sanatla sanatçıyla hemhal olmak çok da alışık bir şey değil. Buna rağmen Hak-İş sendikal yolculuğunda sanatı, sanatçıyı da öne çıkarma konusunda bir çaba içerisindedir” değerlendirmesinde bulundu.