Hakkari İl Genel Meclisi, 2017 Kasım ayı gündem maddeleri ve 2018 bütçesini görüşeceği 20 günlük toplantılarına devam ediyor.

Kasım ayının bütçe ayı olması nedeniyle 20 gün boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına devam edecek. İl Genel Meclisi bütçe görüşmeleri kapsamında, kentte faaliyet gösteren bütün kurumların birim müdürleri meclise davet edilerek kurumların bütçeleri ele alınıyor. Hakkari İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Gülizar İliş, Hakkari’nin 2018 yılındaki bütçesinin 65 milyon lira olacağını söyledi. İliş, bütçe görüşmelerine katılan birim müdürlerinden bir önceki yılın bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıklarını belirterek, kurumların 2018 yılı ile ilgili taleplerini değerlendirilip karara bağlayacaklarını kaydetti. İliş, “65 milyon TL olan Hakkari İl Özel İdaresinin bütçesinden eğitime 13 milyon 368 bin TL ayrılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ciddi bir pay ayrıldı. Ayrıca Hakkari merkez ve ilçelere bağlı köylerin yol, su ve kanalizasyon gibi temel altyapı sorunlarının çözümüne ağırlık vereceğiz. Bütçemizin önemli bir kısmını buralardaki yatırımlara ayıracağız” dedi.

İl özel idaresinin icracı bir kurum olduğunu ifade eden İliş, 2018 yılı bütçesi oluşturulurken, Hakkari’nin önceliklerini dikkate alacaklarını vurgulayarak, “İl genel meclisimiz, sadece bütçe yapma yetkisini kullanan değil aynı zamanda hazırladığı bütçeyi denetleyen ve uygulamaların takipçisi olan bir meclistir” diye konuştu.