BURSA/ELAZIĞ/ERZURUM (AA) - Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Elazığ ve Erzurum'da protesto edildi. 

Bursa'da Şehreküstü Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, hain saldırılara açtıkları döviz ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, burada yaptığı konuşmada, eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi. 

Terör örgütlerinin, siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullandığını dile getiren Şeker, şöyle konuştu:

''Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlayan milli kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun geleceğe yürüyüşünü, yeniden büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyecekler.''

 

- Eskişehir

Eskişehir'de de Memur-Sen üyeleri, Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı'nda bir araya geldi. 

Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman'ın terör saldırılarını kınayan basın açıklamasının ardından Çarşı Camisi'ne kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

 

- Balıkesir 

Balıkesir'de ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, dev Türk bayrağı açtı. 

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür tarafından yapılan açıklamanın ardından Anafartalar, Kızılay ve Stadyum Caddesi güzergahını takip eden grup, Şehitlik Parkı içindeki Şehitlik Anıtı'na yürüdü. Burada dualar eden grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

 

- Yalova ve Bilecik

Yalova'da da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri "şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "askere uzanan eller kırılsın" sloganını attı.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Basın açıklaması sırasında AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de grubun yanında yer aldı.

Bilecik'te de Teyfikbey Caddesi'ndeki esnaflar iş yerlerine Türk bayrakları asarak, terör olaylarını protesto etti.

 

- Elazığ

Elazığ'da, 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını lanetledi.

Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Bahşi, terörü lanetlediklerinin belirterek, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini ifade eden Bahşi, "İyi bilinmelidir ki terörle mücadele, Kürt-Türk mücadelesi değil, yüce milletimiz ile teröristlerin ve onlara destek verenlerin mücadelesidir. Eli kalem tutacak yaşta olan çocukları dağa çıkarıp, kardeş katili yapanları kahreyle Yarabbi" diye konuştu.

Yapılan hain saldırıların ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını, kardeşliği zayıflatamayacağını belirten Bahşi, terör örgütünün beslendiği kaynakların kurutulması ve güvenlik güçlerinin elinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

- "Mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz"

Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Ergen de "Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Hergün gelen şehit haberleri ile ocaklara düşen ateş bütün yürekleri dağlamakta ve bıçak kemiğe dayanmaktadır. Sivil toplum kuruluşları olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

Ergen, milletin  birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onların destekçilerini lanetlediklerini söyledi.

 

- Erzurum'da vatandaşlar askerleri omuzlara aldılar

Erzurum'da vatandaşlar, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını protesto etti.

Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, yoldan geçen jandarma aracını durdurarak askerleri omuzlara alıp, asker ve polis lehine slogan attı.

Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atıp, tekbirler getiren grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'na kadar yürüdü. Bu sırada araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, korna çalıp Türk bayrağı salladı.

Tekrar Lalapaşa Kent Meydanı'na dönen grup, burada Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledikten sonra dağıldı.