YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, halk eğitim merkezi, 35 yaşındaki doğuştan görme engelli Tayyar Kabay'a özel bilgisayar kursu düzenledi. 

Kabay, kursta gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgisayar öğrenmeyi çok istediği için halk eğitim merkezine başvurduğunu söyledi. 

Kendisi için tek kişilik kurs düzenlendiğini ifade eden Kabay, şöyle devam etti:

"Geçen sene girdiğim Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yeterli puan aldım ama tercihlerim arasında bir yere yerleşemedim. Şu anda ikinci tercih dönemini bekliyorum. Amacım buradan alacağım sertifikayla atama şansımı yükseltmek. Bilgisayar kursunda eğitime kabartma harfleri öğrenerek başladık. Ondan sonra da on parmak hızlı yazı yazmayı öğrendim. Kopyalama, yapıştırma veya tablo oluşturma kaydetme, dosya açma gibi bilgisayarın aşağı yukarı bütün özelliklerini öğrendim diyebilirim. Şu anda klavyede dakikada 212 vuruş yapıyorum."

Kabay, 15 yıldır bağlama çaldığını ve çocukluktan beri şarkı söylediğini belirterek, bunun yanında org, darbuka, davul ve her türlü vurmalı müzik aletini çalabildiğini, kendisine ait besteleri olduğunu anlattı.   

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci de halk eğitimi merkezinin tüm engellilerin taleplerine olumlu karşılık vermeye çalıştığını söyledi.

Geçen yılda görme engelli bir genç kız için bilgisayar kursu düzenlendiğini anımsatan Ekinci, şunları kaydetti:

"Tayyar, lise mezunu. Devlet memurluğu sınavlarına girdiğinde bilgisayar konusunda eksiği olduğunu tespit etmiş. Kendisi için bilgisayar kursu açılması talebiyle bize müracaat etti. Biz de Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze yönlendirdik. Kendisine yaklaşık 4,5 ay sürecek eğitim sonunda bilgisayar sertifikası vereceğiz."