CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının genel olarak uygulandığını ancak Hama, Humus, Lazkiye ve Şam'ın bazı yerlerinde çatışmaların devam etiğini söyledi.

De Mistura Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısının ardından Cenevre'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'de krizin tarafları arasında çatışmaların durdurulması anlaşmasının 6 gündür uygulandığını belirten de Mistura şunları kaydetti:

"Ülkede şiddetin seviyesi büyük ölçüde azaldı. Çatışmaların durdurulması anlaşması genel olarak uygulanıyor ama maalesef Hama, Humus, Lazkiye ve Şam'ın bazı yerlerinde çatışmalar devam ediyor."

De Mistura, sürecin kırılgan olduğunu dikkati çekerek, "Başarının garantisi yok ama ilerleme gözle görülüyor" dedi.

"Görüşmeler 14 Mart'a kalabilir"

7 Mart'ta başlaması planlanan Suriye görüşmelerinin lojistik nedenlerle 9 Mart'a ertelendiğini hatırlatan de Mistura, Cenevre'deki otomobil fuarı nedeniyle otellerin dolu olduğunu, tarafların bir kısmının 9 Mart'ta, bazılarınınsa vize ve uçuşları nedeniyle 11 Mart'ta Cenevre'ye geleceğini söyledi.

De Mistura, Cenevre'ye ilk gelen taraflarla hazırlık görüşmeleri yapacaklarını belirterek görüşmelerin başlamasının "belki de 14 Mart'a kalacağını" ifade etti.

Muhabir: Betül Yürük