RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından ilk kez düzenlenen ve yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı şölende 800 kilogram hamsi yarım saatte tükenince bazı öğrenciler balığın tadına bakamadı.

Üniversitenin Zihni Derin Kampüsü'nde yapılan etkinlikte, 800 kilogram hamsi ızgaralarda pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Izgara hamsi, yarım saatte tüketildi. Şölende öğrenciler tulum eşliğinde horon oynayarak çeşitli gösteriler sundu. Gösteriler sonrası hamsinin tükenmesi nedeniyle bazı öğrenciler hamsinin tadına bakamadan alandan ayrıldı.

Yemen'den Rize'ye okumak için gelen Muhammed Mansur ve Suriyeli Ahmed Varid ise ilk kez hamsi yediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı kültür ve bölgelerden gelen öğrencilerin bu tür etkinliklerle Rize'yi ve kültürünü tanıma fırsatı bulduğunu anlattı.

Şehrin ileri gelenleriyle öğrencilerin kaynaştığını ifade eden Karaman, "Hamsi şöleniyle öğrencilerimizin ve personelin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağladık. Her yıl bu etkinliğimizi yapacağız. İlkler her zaman zordur ama ilk olmasına rağmen başarılı bir çalışma yapıldı" dedi. 

Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Midilli ise şöleni birlik ve beraberlik içerisinde yapmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı. 

Şölenin ilk olması nedeniyle hamsinin yetersiz kaldığını anlatan Midilli, "Yiyemeyenler oldu. Bu da bizim tecrübesizliğimiz. Arkadaşlardan özür diliyoruz. Hamsiyi ilk kez yiyenler var ve bu bizi çok memnun etti" diye konuştu.