Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, “Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren İsrail’e haddi bildirilmelidir” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yazılı bir açıklama yaparak İsrail’i son günlerdeki Mescidi Aksa’ya yönelik tutumundan ötürü kınadı. “Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren, kendi hırs ve çıkarları uğruna genç yaşlı, çoluk çocuk, kadın erkek demeden insan hayatlarını karartan İsrail, Müslüman âlemi için son derece büyük öneme sahip olan Mescid-i Aksa’da yine terör estirmiş ve bu kutsal mekânı savaş alanına çevirmiştir” diyen Bostan, “Yıllardır Filistin halkına uyguladığı mezalimden geri adım atmayan İsrail askerlerinin bu kutsal mekândaki Kıble Camii’ne Müslümanları kovalamak bahanesiyle girdiği, askerlerin postallarla cami içinde gezdiği ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i etrafa savurdukları da görgü tanıklarınca ifade edilmiştir. İnançlara dahi saygısı olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu kimselerin artık dünya kamuoyunun vicdanlarını titreten saldırılarına bir son vermesi zorunluluk haline gelmiştir. İsrail’e dur demek, bütün inançların, bütün insanlığın ortak değerlerine sahip çıkmak adına insanlığın omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluktur. Hastaneler, ibadethaneler, yardım kuruluşları, okullar gibi alanlar, savaşlar da dahi dokunulmazlığı olan yerlerdir. İsrail askerlerinin, mukaddesatımıza yaptıkları, saygısızca davranışlar ve savaş kanunlarını dahi hiçe sayan uygulamalar sonrasında kendi ülkelerine saygı beklemeleri kadar komik bir durum olamaz” dedi.

“Kendilerine karşı en küçük bir olumsuzlukta antisemitizm’i gündeme getirip Yahudilerin mağduriyetini dillendirenler yıllardır İslam’ın bütün değerlerine saldırmakta, bölgede taş üstünde taş koymamakta ve Müslümanlara en büyük mağduriyeti yaşatmaktadırlar” diyen Bostan şu ifadelere yer verdi:

“Bizim için Filistin davası, insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir mücadeleyi ifade eder. Filistin, bize ‘Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen Abdülhamit Han’ın hatırası, Kâbe’den önceki Kıblegâhımız olması dolayısı ile de mukaddes emanetimizdir. Bu mukaddes emanetimizin İsrail postalları altında çiğnenmesine asla göz yumamayız. Değerlerini yitirmemiş, olaylara tarafsız bakabilen tüm insanlık âlemi Birleşmiş Milletlerden, yıllardır hukuku hiçe sayan İsrail’den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir. Yaşanan bu olaylar karşısında Birleşmiş Milletler bütün inançlara aynı mesafede olduğunu ortaya koyacak bir faaliyet göstermek durumundadır”

Bostan açıklamasını “olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı Müslüman kardeşlerimize acil şifalar diliyor, mukaddesatımıza yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.