Bursa’da, 76 yaşındaki Hanife Özkara, üçüncü resim sergisini açtı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan iki çocuk, iki de torun sahibi olan 76 yaşındaki Hanife Özkara, 56 yaşında eline aldığı boya ve fırçaları 20 yıldır elinden bırakmıyor. Hanife nine, eserlerini fuarda sergiledi. Hanife Nine’nin tabloları fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekti.

Çocukluğundan beri resim yapmayı çok sevdiğini, ancak o dönemin imkansızlıkları yüzünden ressamlık yapma fırsatı bulamadığını belirten Hanife Özkara, “Resim yapmayı çok seviyorum. İmkansızlıklar yüzünden kendimi geliştirme imkanı bulamamıştım, ama artık devir değişti. Kendimi resme verdim. Yağlı boya tablolar yapıyorum. İlk sergimi 2003 yılında yine mahalli bir faaliyette açma imkanı buldum. Sergiyi gezen her yaştan insan resimlerimi çok beğeniyor” dedi.

Resim yapma becerisinin aile büyüklerinden geldiğini, bunun ırsî olduğuna inandığını belirten Hanife Özkara, “Bu kabiliyetimi çok küçük yaşta fark ettim. Aile büyüklerimizden gelen genetik bir durum olduğunu düşünüyorum. Aynı beceriyi kızımda da fark ettim, o da küçüklüğünden beri çok güzel resimler çiziyor. Kendisi zaten şu an güzel sanatlarda okuyor” diye konuştu.

“Son nefesime kadar resim çizeceğim”

Kocası 79 yaşındaki Zeki Özkara’nın hem kendisine, hem de kızına çok büyük destek verdiğini belirten Hanife Özkara, “Resim yapmak benim için bir tutku haline geldi. Özellikle üzgün olduğumda ya da çok neşeli olduğum zamanlarda hemen elime fırçalarımı alıyorum. Rabbim müsaade ettiği sürece son nefesime kadar resim yapmak istiyorum. Gençlere de tavsiye ediyorum” dedi.