Adıyaman’ın Besni ilçe Devlet Hastanesinde görevli personele "Adli Vakalara Yaklaşım, Adli Raporlar ve Ölüm Bildirim Sistemi’ konulu seminer düzenlendi.

Besni Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen "Adli vakalara yaklaşım, adli raporlar ve ölüm bildirim sistemi" konulu seminer Besni Devlet Hastanesinde görev yapan uzman hekimler, acil hekimleri ve ilçede görev yapan aile hekimlerinin katılımları ile gerçekleşti. Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Mustafa Kutlu tarafından, ’Ölüm bildirim sistemi’, Adli Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kafadar tarafından ise ‘Adli vakalara yaklaşım’ ve adli raporlarla ile ilgili bilgiler verildi.

Düzenlenen seminerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli, “Düzenlediğiniz adli raporlar çok önemlidir, kişiler hakkında dava açılmasına veya açılmamasına, dava açılmış ise beraat etmelerine veya ceza almalarına, ceza alacaklar ise bu cezanın miktarının belirlenmesine delil ve gerekçe olmaktadır. Bu konudaki eksikliklerimizi tamamlamak üzere düzenlediğimiz bu eğitimin hekimlerimize çok faydalı olacağını düşünüyorum " dedi.