HATAY (AA) - Hatay Valiliği, Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan şehit mezarlarının mermerlerinin kırılarak, bayrak direklerinin tahrip edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişinin adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada, 21 Şubat Pazar günü saat 12.00 sıralarında gelen bir ihbar üzerine, belirtilen yere intikal eden güvenlik birimlerinin, bazı şehit mezarlarının tanıtıcı mermerlerinin kırıldığını, bayrak direkleriyle birlikte bayraklarının yerinden söküldüğünü ve bir bayrağın yakıldığını tespit ettiği belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında, daha önce psikolojik sorunlarından dolayı "askerliğe elverişli değildir" raporu aldığı belirlenen E.D'nin mezarlıkta defnedilmiş olan Kuvayı Milliye liderlerinden birinin torunuyla tartıştığı, tartışma sonrası gece saatlerinde yaklaşık bir saat mezarlıkta kaldığı ve aşırı alkollü halde mezarlıktan yakınları tarafından alındığı belirtildi.

"Şehit mezarlarının yenilenmesi için çalışma başlatıldı"

Açıklamada, ''Olayla ilgisi olduğu tespit edilen E.D, adli makamlarca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Tahrip edilen mezar taşları, bayrak ve bayrak direklerinin yenilenmesi için çalışmalar başlatılmış, bunun yanı sıra Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığınca şehit mezarlığı bölgesinde devriye planlaması yapılmıştır'' ifadesine yer verildi.