Hristiyanlığın hac merkezlerinden biri olan ve dünyanın ilk Katolik kilisesi olarak bilinen, mağara kilise ST Pierre Kilisesi’nde Hristiyan vatandaşlar Noel’i kutladı.

Hatay’da yaşayan Ortodoks ve Katolikler ayrı ayrı düzenledikleri ayinlerde dünya barışı için dua ettiler. Hatay’da yaşayan Hristiyan vatandaşlar Noel bayramını Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ve St. Pierre Kilisesi’nde düzenlenen ayinlerle kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayini Kilise papazları Dimitri Doğum ve Jan Dellüller yönetti.

Akşam saatlerinden itibaren kiliseye gelmeye başlayan Hristiyan vatandaşlara Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından hazırlanan küçük hediyeler verildi. İlahilerin okunduğu Noel ayininde mum yakan Hıristiyan vatandaşlar dünya barışı için dua ettiler. Ortodoks kilisesinde düzenlenen kutlama havai fişek gösterileri ile sona ererken, kilise bahçesinde salep ve çay ikramında bulunuldu.

Ayin öncesinde kısa bir konuşma yapan Peder Bertogli, sevgi ve bayram gecesinde herkes için dua edeceklerini belirterek, Ortadoğu da ve dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın durması ve dünya barışı için dua etti. İlahilerin okunduğu kutlamada, daha sonra Hristiyan çocuklardan oluşturulan kilise korosu, Hz. Meyrem’in Hz. İsa’yı dünyaya getirmesini parodilerle anlattı.