İZMİR (AA) - Ramazan Ercan - Ege'de yaşanan erken bahar, Suriyeli, Afgan ve Iraklılar başta olmak üzere kaçak yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmen sayısının artmasına yol açtı.

Baharı aratmayan sıcaklığın yaşandığı şubat ayının 24 gününde yakalanan göçmen sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde binlik artışla 6 bin 790 oldu.

Yılbaşından bu yana ise Ege Denizi'nin Türk karasularında 153 göçmen boğularak hayatını kaybetti, bu sürede yakalanan göçmen sayısı hemen hemen 2014 yılının toplam rakamına ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve daha iyi bir gelecek ümidiyle Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin umuda yolculuğu artarak devam ediyor.

Geçen yıl 1 milyonu aşkın göçmenin Akdeniz ve Ege Denizi üzerinden ulaştığı Avrupa'da mülteci olabilmek hayaliyle ölümü göze alan göçmenlerin çıktıkları umuda yolculukta rakamlar her ay artış gösteriyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, ocak ayında 5 bin 535, şubat ayının 24 gününde ise 6 bin 790 olmak üzere 55 günde yakalanan göçmen sayısı 12 bin 325 oldu. Bu rakamın, geçen yılın iki ayında bin 297 olduğu dikkate alındığında sayının 10 kat arttığı görüldü.