NEVŞEHİR (AA)- Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği Nevşehir İl Temsilciliği tarafından "1 Mart Havalimanı Güvenlik Memurları Günü" nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

İl temsilcisi Bayazıt Osman Akgül, Kapadokya Havalimanı terminal binasında düzenlenen törende, amaçlarının güvenlik memurlarının hak ve menfaatlerini savunmakla birlikte mesleki gelişim, maddi ve manevi dayanışma sağlamak olduğunu dile getirdi.

Sivil havacılık güvenliği alanında toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini de amaçladıklarını belirten Akgül, Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesindeki güvenlik personelinin sivil havacılığın güvenliği için büyük emek verdiğini kaydetti.

Akgül, şöyle konuştu:

"Havalimanlarımızın güvenli olmasının ülkemiz ve dünya açısından öneminin farkındayız ve bu bilinçle bu zorlu görevimizi ifa etmekteyiz. Kapadokya Havalimanında yolcuya hizmet veren güvenlik memurlarının üniversite mezunu olması da hizmet kalitesi açısından artı bir değerdir. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde hizmet vermek ve Kapadokya Havalimanı Müdürlüğünde görev yapmaktan mutluluk duymaktayız"

Programın sonunda Kapadokya Havalimanı Müdürü Mehmet Muslu ve Müdür Yardımcısı Turgut Akyüz, güvenlik testlerinde başarılı olan güvenlik memurlarına başarı belgesi takdim etti.