BTS Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Yazar İshak Kocabıyık, "Zaman ve Uzam İçinde Haydarpaşa Garı" adlı kitabını imzaladı. Garın kapatılmaması ve içeriğinin değiştirilmemesini isteyen yazar, imza etkinliği ile mesajını yineledi.

"Zaman ve Uzam İçinde Haydarpaşa Garı" adlı kitabın yazarı İshak Kocabıyık, Haydarpaşa Garı’nda imza günü düzenledi. Haydarpaşa Garı’nın kapatılmaması ve içeriğinin aslına uygun vaziyette korunmasını amaçlayan Kocabıyık, imzaladığı kitabıyla sevenleriyle yeniden bir araya geldi.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren İshak Kocabıyık, “Biz bu çalışmayı 2005 yılında üç arkadaş yaptık, Mutlu Binark, Gani Çulha ve ben İshak Kocabıyık. Amacımız Haydarpaşa Garı’nın kapatılması ya da işlevinin değiştirilmesi tartışmaları vardı o zamandan. Buna itiraz etmek, bunun yanlış yapıldığını belirtmek amacıyla bu çalışma yapıldı. Yaptığımız çalışmanın esası Haydarpaşa Garı’nın zaman ve mekan bağlamında yerini ortaya çıkarmak” dedi.

Garın tarihsel önemine dikkat çeken Kocabıyık, “Hem kişisel tarihimizde, hem ülke tarihinde Haydarpaşa Garı’nın çok önemli yeri var. Edebiyatta, sanatta, sinemada, şiirde bunların farkına varılmasını amaçladık. 2005 yılında geldik buraya ve üç gün Haydarpaşa Garı’nda yatıp kalktık. 24 saatimiz burada geçti. Gani arkadaşımız fotoğraflarını çekti. Mutlu hocayla ben tarih çalışması ve arşiv çalışmasını yaptık. İlk başta seri olarak bu çalışmayı sunduk kamuoyuna. Daha sonra 2007 yılında kitap olarak basıldı. Bugün Haydarpaşa hala işlevini yitirmekle karşı karşıyadır. Dolayısıyla buna olan itirazımızı bir kez daha dillendirmek ve kamuoyuyla paylaşmak için bugün buradayız” diye konuştu.

Kocabıyık, daha sonra kitabını imzaladığı vatandaşlarla sohbet ederek kitabını takdim etti.