BİLECİK (AA) - Eskişehirli sanatçı, araştırmacı, yazar ve mühendis Nejat İşcan, 700. Yıl İlköğretim Okuluna kitap ve bilgisayar bağışında bulundu.

İşcan, "Her okul kütüphanesi bulunduğu mahallenin arşivi olmalı" sloganı ile okullara kütüphane kurmaya başladığını bildirerek, 84'üncü kütüphaneyi Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokuluna, 85'inci kütüphaneyi de 700. Yıl İlköğretim Okuluna kazandırdığını söyledi.

Okuma kültürünün yaygınlaştırması için kurum, vakıf, dernek ve üniversitelerden destek aldığını bildiren İşcan, "Okuyan ve düşünen insandan zarar gelmez. Okul kütüphaneleri bir halk kütüphanesi gibi rol oynayarak ailelerinde yararlanabileceği yerler haline getirilmeli. Aynı zamanda okul kütüphaneleri ülkemizin birer arşivi olacağı düşüncesiyle çalışmalara devam edeceğim. Yakın zamanda ilimizde başka bir okula daha kütüphane kurmak istiyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından bin 700 kitap ve 15 bilgisayar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, eğitim gönüllüsü Fikret Adaliman ve Özlem Sevinç'in katılımıyla Okul Müdürü Adem Aydın'a teslim edildi.