NİĞDE (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinden hayvan haklarına dikkati çekmek için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmek üzere motosikletiyle yola çıkan Semih İğdigül, Niğde'ye ulaştı.

"Bir Damla Yaşam" adını verdiği motosikletiyle kente gelen İğdigül, Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi'ni ziyaret etti.

İğdigül, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak için "bir kap su, bir kap yemek" sloganıyla yola koyulduğunu söyledi.

Geçeceği şehirlerde barınaklar ve sokaklarda yaşayan hayvanlarla ilgileneceğini dile getiren İğdigül, yaklaşık 3 ay sürecek yolculuğunda, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Ankara, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin ardından Gürcistan'ın Batum ve Tiflis kentlerinden geçerek, Bakü'ye ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

Azerbaycan'da hayvan haklarının bulunmadığını öne süren İğdigül, "Azerbaycan'da hayvan hakları kanunu yok, hayvanları çok seven arkadaşlarımız, vatandaşlarımız var. Onlarda da bizim gibi vicdan ve merhamet var" diye konuştu.

"Bakü'deki Avrupa Oyunları öncesinde hayvan katliamı yapıldığı" iddialarının olduğunu ve bunu araştırmak istediğini kaydeden İğdigül, "Ben denetleme kurulu değilim, sadece iki ülke arasında hayvan hakları konusunda bir köprü oluşturmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde barınakları ziyaret ettiğini belirten İğdigül, barınaklardaki uygulamaları eleştirdi.

 İğdigül, bazı vatandaşların dışarıdaki küpeli hayvanlardan da rahatsızlık duyduğunu savunarak, "Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Bu hayvan hastalıklı mı, kuduz mu? Değil. Küpeli hayvan zararsızdır, kısırlaştırılmıştır, aşıları yapılmıştır. O küpe onun belirtisidir" dedi.

Gençlere örnek olmak için yola çıktığını anlatan İğdigül, "Yaz mevsimi nedeniyle sıcak günlerde kapınızın önünden bir kap suyu eksik etmeyin. Bu hayvanlar 3 gün aç yaşayabilirler ama 8 saatten fazla susuz yaşayamazlar" diye konuştu.