KIRŞEHİR (AA) -  Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Erzurum, Kars, Iğdır ve Muş gibi doğu illerinden yoğun olarak büyük ve küçükbaş hayvan girişinin olduğu Kırşehir Ticaret Borsası Hayvan Pazarı'nda "son gün" hareketliliği bekleniyor.

Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars, Iğdır, Muş ve Ağrı gibi illerden büyük ve küçükbaş hayvan satıcılarının Kırşehir'i tercih ettiğini, 5 bin büyük, 9 bin de küçükbaş hayvan kapasitesi olan pazarın tamamen dolduğunu ifade etti.

Satıcılarda son gün beklentisi olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Büyükbaş hayvan 5 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Küçükbaş hayvanlar da 500 ile 800 lira arasında satılıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi küçükbaş hayvanlara daha fazla. Kurban pazarımız bir haftadır açık. Arife günü ve ondan bir önceki gün yoğunluk daha fazla oluyor. Özellikle son gün daha çok yoğunluk oluşuyor. Genelde pazara gelenler büyükbaş ve küçükbaş hayvanda fiyat araştırması yapıyorlar. Vatandaşların, son gün fiyatların düşeceğini umut ettikleri için arife gününe ağırlık vereceklerini düşünüyoruz."

- Polis ekipleri sürekli sahte para uyarısı yapıyor

Hayvan pazarında hareketliliğin artmasıyla Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, her gün pazara gelerek sahte para ile ilgili satıcıları bilgilendiriyor. Sahte para konusunda broşür dağıtan ekipler, arife günü akşamına kadar çalışmalarına devam edecek. Kırşehir Ticaret Borsası yönetimi de sahte para tanıma cihazıyla satıcılara hizmet veriyor.

Kars'tan gelen besicilerden Oktay Suzay da vatandaşların şu an genellikle fiyat araştırması yaptığını belirterek, "Son gün çok büyük satış bekliyoruz. Hayvanlarımızın tamamını satarak döneceğimizi umut ediyoruz" dedi.