KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, bir sürücünün yetiştirmek için kurban pazarından aldığı buzağıyı otomobilinde taşıması, ilginç görüntü oluşturdu.

İlçede kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesinde hareketlilik arttı. Kurban ibadetini yerine getirebilmek için hayvan pazarının yolunu tutan vatandaşlar, aldığı kurbanlıkları taşırken ilginç yöntemlere başvuruyor.

Bazı vatandaşlar küçükbaş kurbanlıkları otomobillerinin arka koltuklarında ya da bagajlarında götürürken, bazıları da bu işi yapan ticari araçlar ya da üç tekerlekli motosikletleri kiralamayı tercih etti.

Pazarda görenleri en çok tebessüm ettiren nakil şekli ise yetiştirilmek üzere satın alınan 3 aylık bir buzağının otomobille taşınması oldu. İki kişinin, direnen buzağıyı urganından çekerek, otomobilin arka koltuğuna bindirmesi ilginç görüntü oluşturdu. 

Sürücü Şakir Karademir, buzağıyı Hüyük ilçesine götüreceklerini belirterek, "Daha üç aylık buzağı, süt emmeyi kesmiş, bizde iki, üç tane daha var. Onların yanında dursun diye aldık. Yolculuğumuz 27 kilometre kadar sürecek" diye konuştu.