NİĞDE (AA) - Memur-Sen Niğde İl Başkan Vekili Rıdvan Yeşildal, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesiyle ilgili, "Bu devlete, millete ve vatana karşı ihanettir ve bunun bedelini ödemelidir" dedi.

Yeşildal, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da düzenlenen bombalı terör saldırısından sonra Meclisteki partilerin teröre karşı hazırladığı ortak bildirinin HDP grubu tarafından imzalanmadığını hatırlatarak, HDP'li bir milletvekilinin de "utanmadan, sıkılmadan" teröristin taziyesine katıldığını ifade etti.

Diğer HDP'li milletvekillerinin de taziyeye katılana sahip çıkıp, savunduğunu dile getiren Yeşildal, şunları kaydetti;

"Milletten toplanan vergiyle maaş alan, anayasaya ve kanunlara uyacağına yemin eden birisi bunu yapamaz, yapmamalıdır. Bu devlete, millete ve vatana karşı ihanettir ve bunun bedelini ödemelidir. Terör ve teröristle arasına mesafe koyamayan partinin kendine çekidüzen verip aklını başına alması lazım. Taziye ziyaretlerine gideceklerse bu ülke için gözünü kırpmadan canını veren şehit cenazelerimizin taziyesine katılsınlar. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek, durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Terörün teröristin dini, ırkı, dili, rengi ve cinsiyeti olmaz. Memur- Sen olarak teröre ve teröriste destek veren herkesin karşısında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı bir kez daha bildiriyoruz."