KONYA (AA) - Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesini kınadı.

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 40 yıldır terörden ciddi zarar gördüğünü söyledi.

Doğudaki halkın yıllardır terör örgütün zulmü altında olduğunu belirten Karlıer, "Doğudaki halkımızın seçtiği milletvekilleri teröristlerin cenazesine katılarak, sanki onları meşru kılmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir tutumdur. Oradaki halkın duygularıyla oynanmamalıdır. Bu kişiler terör örgütü PKK'nın siyasi uzantılarıdır. Bunlar bu işlerden vazgeçmelidir" diye konuştu.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülü de Hezer'in, canlı bomba olan PKK'lı teröristin taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Terör hadisesine bulaşmış canlı bombanın cenazesine giden Hezer'i şiddetle kınadığını ifade eden Görgülü, "Böyle insanların TBMM'de olmasını arzu etmiyoruz. Yasal sürecin bir an önce yetkililer tarafından başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

- Afyonkarahisar

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız ise Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden beri böyle bir olayı ne gördüklerini ne de duyduklarını dile getirdi.

Teröristlerle mücadele eden kahraman Mehmetçikleri desteklediklerini vurgulayan Hız, "Teröristlerle işbirliği halinde olan, onlara yardım ve yataklık eden HDP milletvekillerini kınıyoruz. Teröristin taziye çadırını ziyarete gitmesi kabul edilemez. Ziyarete giden milletvekili vatan hainidir" ifadelerini kullandı.

- Aksaray

Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Hezer'e tepki göstererek, "Halkın seçmiş olduğu sözde milletvekili olan Hezer'in, milletin canına kasteden bir teröristin taziyesine katılmasını asla kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşları olarak bu durumu lanetlediklerini bildiren Dağdaş, şunları kaydetti:

"Terörün dini olmaz. Halkın seçmiş olduğu bir milletvekili nasıl olur da bir teröristin taziyesine katılır. Bu terörist, birçok masum insanın ölümüne, birçok çocuğun da yetim kalmasına neden oldu. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu sözde milletvekilinin, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyoruz. Masum insanların canına kasteden bir hainin yanında yer alan herkes yargılanmalıdır."

- Karaman

Diyanet-Sen Karaman İl Temsilcisi Kerim Doğan, milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Milletvekilinin, Ankara'yı kana bulayan terör uzantılarına taziyeye giderek, terörün yanında olduğunu ortaya koyduğunu aktaran Doğan, şunları söyledi:

"Bir an önce bunların dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyoruz. Milletvekilinin hak ettiği cezayı bulmasını talep ediyoruz. Bugün devleti idare edenlerin, terörü bitirme noktasında elindeki bütün gücü kullandıklarını halkımız, sivil toplum kuruluşları anlayacaktır."