ANKARA (AA) - HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'a bıçakla saldırıya ilişkin tutuklanan Emrah Akman'ın, 20 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Akman, müşteki Karataş ile avukatları katıldı.

Karataş, olay tarihinde HDP Parti Meclisi üyesi olarak görev yaptığını, HDP İl Başkanlığının aynı zamanda genel merkez olarak kullanıldığını belirtti.

Olaydan önce bir dernekte Hatay'lı olduğunu söyleyen Besim Altınöz isimli biriyle tanıştığını belirten Karataş, bu kişinin kendisine bazı resmi işlerinde yardımcı olduğunu anlattı. 

İşlerini tamamladıktan sonra Altınöz ile HDP İl Başkanlığına geçerek bir süre sohbet ettiğini aktaran Karataş, "Besim Altınöz toplantı salonundan ayrıldıktan sonra sanık geldi. Niçin geldiğini sordum? Erzurum'dan geldiğini, 8 öğrencinin sorunları ile ilgili görüşmek istediğini, kalacak yer sorunundan ve parasal sorunlardan bahsetti. Parti saymanımızın henüz gelmediğini söyledim. Sanık, bu sırada cep telefonu ile arama yaparak bana verdi. Partimizin Genel Sekreteri Azime Daş, şahsın birkaç kez aradığını, geleceğini anlattı. Daha sonra şahıs telefonu geri aldı" ifadesini kullandı.

Karataş, şöyle devam etti:

"Sanık, 'Tuvalet var mı kullanabilir miyim' diye sordu. Kullanabileceğini söyledim ama şüphelendim. Boynunda yara izi vardı. Sanık, salondan çıkıp dışarıyı mı kontrol edecek diye kendimce tuvalet kapısının açılıp açılmadığını duymaya çalıştım. Tuvalete girdi, birkaç dakika sonra televizyon seyrederken birden arkamdan enseme bıçakla vurdu. Geri çekildiğimde ikinci kez bıçakla vurdu. Bu sırada sandalyeden düştüm. Salondaki sandalyelerden birini kendime siper etmeye çalıştım. Buna rağmen sandalyenin boşluklarından vücudumun çeşitli yerlerine çok sayıda bıçakla vurdu. Bıçağı almaya çalıştım, elim yaralandı, tırnağım koptu. Sonra sanık kaçarak gitti."

Çevredekilerin yardımıyla hastaneye götürüldüğünü anlatan Karataş, daha önce tanımadığı Besim Altınöz'ün olayla ilgisinin olduğunu düşündüğünden tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Sanık Akman ise Altınöz'ü tanımadığını, binaya girerken ve çıkarken de kimseyle karşılaşmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanık Akman'ın, geçen yıl 4 Kasım'da HDP'nin Kızılay Mithatpaşa Caddesi'ndeki Ankara İl Başkanlığına gelerek, Karataş'ı boyun, sırt ve bacağından bıçakladığına yer verilmiş, "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edilmişti.