Son günlerde askere ve polise yönelik yapılan saldırılar, Eskişehir’de emekli komandolar ve aileleri tarafından protesto edildi.

Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, ellerinde saldırılarda şehit olan askerlerin ve polislerin fotoğraflarını taşıyarak Adalar’a kadar yürüdü. Grup burada bir süre “Hepimiz Mehmetçiğiz” sloganları attı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan emekli Komando Astsubay Sami Tamam, şehit polis ve Mehmetçiklere sahip çıkmak için toplandıklarını söyledi.

Tamam, dün, astsubay hakları için önce oturma akabinde sonuç alana kadar açlık eylemini başlatmak için Eskişehir Valilik makamına müracaatta bulunduklarını ifade ederek, “Ancak ülkemiz üzerinde oynanan kalleşçe oyunlar, vatan topraklarımız üzerindeki dolaşan kara bulutlar nedeniyle her zaman olduğu gibi yine haklarımızın önüne geçti ve yine önce vatan dedik, haklarımız polis ya da asker şehitlerimizin canlarından asla daha değerli değildir dedik ve işte buradayız. Şehit polis ve Mehmetçiklerimize sahip çıkmak için buradayız. Canilere, vatan hainlerine, üstelik ailelerinin yanında Mehmedimizi arkadan vuracak kadar kan kusan korkaklara meydan okumak için buradayız. PKK’ya, yandaşlarına, ülke içinde ve dışındaki kana susamış olan ABD-İsrail başta dünyayı başlarına dar edeceğimiz günün mutlaka geleceğini buradan ilan ettiğimiz siz hainler; işte Türk emekli komandoları ve aileleri el ele buradayız. Polisimize, askerimize ve tüm insanımıza yaptıklarınızın bedelini bir gün mutlaka sizlere ödeteceğimize ant içeriz” dedi.

Tamam, konuşmasının sonunda, “Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Bakanlarımızdan, siyasetçilerden, Genelkurmay Başkanlığı’ndan; bize şehit ve gazi olduğumuzda değil, yaşarken sahip çıkın” diyerek yetkililere seslendi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.