ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren 53 yaşındaki Ali Bülent Dereli'yi sınav boyunca oğlu okul bahçesinde bekledi.

Çocuklarının ikisi de üniversiteyi bitiren Ali Bülent Dereli, üniversite hayalini gerçekleştirmek için Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde YGS'ye girdi. Birçok vatandaş YGS'ye giren çocuğunu okul bahçesinde dua ederek beklerken, Dereli'nin sınavdan iyi not alarak çıkması için oğlu dua etti.

Ali Bülent Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1979 yılında liseyi bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar ve üniversitelerdeki anarşi ortamı nedeniyle okuyamadığını ifade etti.

Daha sonra evlendiğini belirten Dereli, "Evlenip, ev geçimi de üzerimize bindikten sonra okumaktan iyice uzaklaştık. İki çocuğum oldu. Onları okutabilmek için elimden geleni yaptım. İkisi de üniversiteyi bitirdi. Bu arada ben de emekli oldum" dedi.

Emekli olduktan sonra çeşitli uğraşlar edindiğini belirten Dereli, "Çocuklarımın okulunun bitmesinin ardından ben de hayalim olan üniversiteyi okumaya karar verdim. Gördüğünüz gibi bugün sınava girdim. Beni sınava oğlum getirdi. Ben sınavdayken de çıkmamı bekledi. Yedi yıl önce onu ben sınava uğurlamıştım, şimdi o beni uğurladı" diye konuştu.

Güzel sanatlar okumak istediğini söyleyen Dereli, sınavın güzel geçtiğini sözlerine ekledi.

Dereli'nin oğlu Aytaç Burak da babasının okuma isteğini sevinçle karşıladığını söyleyerek, "Babamın yıllar öncesinden kalan bir arzusuydu okumak. Ablamın ve benim okulumun bitmesinin ardından üniversite sınavına girmek istediğini söyledi. Bu isteği bizi de çok mutlu etti" dedi.

Herkesin çocuklarını sınava uğurlarken kendisinin babasını uğurladığını anlatan Dereli, "Etrafta bakıyorum herkes çocuklarının sınavdan çıkmasını bekliyor. Ben de babamı bekledim. Onun için dua ettim. İnşallah başarılı olur" ifadelerini kullandı.