KAYSERİ (AA) - Hizmet-İş Sendikası öncülüğünde Kayseri'deki işsiz gençlere yönelik bütçesi 1 milyon lirayı aşan AB projesi hazırlandı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, genç istihdamının teşviki için hazırlanan 12 ay süreli AB destekli proje, bu ay uygulamaya başlanacak.

"Yeterliliğe Dayalı Eğitim Programıyla Genç Makine Bakımcılar Yetiştirme Projesi" ile gençlere mesleki beceri ve yeterlilik kazandırılması, gençlerin iş gücüne katılımının sağlanması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde Türkiye İş Kurumuna kayıtlı ve meslek liselerinin makine bölümlerinden mezun işsiz 80 gence, mesleki eğitim kursu verilecek.

Proje sonunda, eğitim programını tamamlayan 80 genç, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı makine bakımcı sertifikası alabilmek için sınava tabi tutulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik, projenin sahibinin Hizmet-İş Sendikası, proje ortağının Kayseri Seyyid Burhaneddin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olduğunu bildirdi.

Projede kullanılacak bilişim, makine, mobilya ürünleri ile eğitim araç ve gereçlerinin tamamının Kayseri esnafından temin edilmesine çalışacaklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Projenin bütçesi, 1 milyon lirayı aşıyor. Kayseri esnafına da katkı sağlayacak olan bu proje, iş bulmakta zorlanan gençlerimizi yeni bilgi ve beceriler ile donatılarak Kayserimize ve ülkemize kalifiye birer eleman olarak kazandıracak. Yakın bir tarihte ilimizde yapacağımız proje açılış ve tanıtım toplantısında yerel ve ulusal kamuoyu, projenin faaliyetleri ve hedefleri hakkında detaylı bilgi sahibi olacak."