ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 24 yıl önce Ermeni askerlerince gerçekleştirilen katliamın kurbanları Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde anıldı.

Hocalı katliamı Kızılcahamam Belediyesi ve Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından yapılan Hocalı Anıt Parkı'nda anıldı.
Hocalı Anıt Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bağırov, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ermeniler tarafından katledilen şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı okundu.

Belediye Başkan Muhittin Güney, törende yaptığı konuşmada, "Hocalı katliamı bu yüzyılın en büyük katliamıdır. 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan ordusu sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan 613 kişiyi en ağır işkenceler uygulayarak soykırıma tabi tutmuştur. Katledilenlerin 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i ise yaşlıydı. Bin 275 kişi ise rehin alınmış, 150 kişi ise kaybolmuştur. Yeni yeni Azerbaycan ve Türkiye devletlerinin çabalarıyla hem Azerbaycan’da ve Türkiye’de anma programları yapılıyor. Hocalı’yı unutmamalıyız. Hocalı’yı unutmadan dünyada Türklerin zulmetmediğini, Türklerin zulme uğradığını dünyaya duyurmalıyız” dedi.