KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Denetimli Serbestlik faaliyetleri kapsamında, geçen yıl hükümlülerin en çok belediyeler ve müftülüklerde çalıştırıldığını bildirdi.

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada,  gecen yıldan bu yana kentte bin 700 hükümlünün kamu kurumlarında çalıştırılarak toplumla bütünleşmesinin sağlandığını belirtti.

Denetimli serbestlik faaliyetlerinin hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek tekrar suç işlemelerinin önlenmesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Düzgün, denetimli serbestliğin, mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim ve denetleme planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün topluma kazandırılması açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulama olduğunu vurguladı.

Vali Düzgün, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Sosyal devlet anlayışı gereği sürdürülen ve hükümlülerin topluma entegre olmasını amaçlayan projeler kapsamında kamu kurumlarında çalıştırılan hükümlülerden belediyeler bünyesinde gerçekleştirilen projelerin sayısı 2014 yılında 546 iken 2015 yılı 1 Nisan tarihi itibariyle bu sayı 214'tür. Denetimli Serbestlik faaliyetleri kapsamında 2014 yılında belediyelerden sonra en çok hükümlü çalıştırılan kurum 206 kişiyle müftülükler olmuştur. Geçen yıl, adli birimlerde 185, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde 115 hükümlü çalıştırılmıştır. Bu kurumlar haricinde kaymakamlıklar, muhtarlıklar, sağlık kurumları, orman işletmeleri ve derneklerde de hükümlüler çeşitli faaliyetlerde çalıştırılmaktadır."