Hüseyin Hilmi Işık Efendi, Esenler’de düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayanlar” programında anıldı. Hüseyin Hilmi Işık’ı anlatan Osman Ünlü Hoca, Hüseyin Hilmi Işık Efendi’nin İslam dünyasına büyük katkılar sunduğunu belirterek, yazdığı kitapların farklı dillere çevrilerek geniş coğrafyalara yayıldığını söyledi.

12 yıl önce vefat eden merhum Hüseyin Hilmi Işık Efendi, Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Anadolu’yu Mayalayanlar’ programında anıldı. Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programına, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Okyay ve çok sayıda kişi katıldı. Gecede konuşan Mehmet Okyay, düzenlenen program için Esenler Belediyesi’ne teşekkür etti.

“HİZMETLERİNİ KARŞILIK BEKLEMEDEN YAPTI”

Osman Ünlü, anma programında Hüseyin Hilmi Işık Efendi’nin hayatı, İslam dünyasına olan hizmetleri ve kitap sevgisi hakkında konuştu.

Hüseyin Hilmi Işık Efendi’nin İslam dünyasına büyük katkıları olduğunu belirten Osman Ünlü, “İman ve İslam ismiyle basılan kitabın her baskısı 100 bin basardı. Bir baskısını hatırlıyorum 125’inci baskısıydı. Bu coğrafyaya dağıldı bu kitaplar. Durup dururken bu hale gelmedi insanlar. Esenler Belediyesi’ni bu bakımdan tebrik ederiz. Anadolu’yu mayaladılar. Bu zat eğer bu işi para derdi ile yapmış olsaydı, her baskıdan 1 kuruş kalmış olsaydı ne kadar tutardı siz hesap edin” diye konuştu.

Hüseyin Hilmi Işık Efendi’nin sürekli kitap okuduğunu kaydeden Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitaplar İhlas Vakfı vasıtasıyla diğer dillere tercüme edilip dünyanın her yerine gönderildi. Hüseyin Hilmi Işık en çok bu kitapların okunmasını içindekilerle amel edilmesini arzu ederdi. Çok kitap okumak insanı sapıtır onların sağlam bir rehberi vardı ondan doğru yolda kaldılar. Onların, Seyyid Abdülhakim Arvasi’nin çizdiği bir rotaları vardı.”

Osman Ünlü, Hüseyin Hilmi Işık Efendi’nin zaman konusundaki hassasiyetine de değindi. Işık’ın zamanı değerlendirme ve iş planı konusunda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i örnek aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Hilmi Işık Efendi için hazırlanan sinevizyon gösterimi sunuldu. Program sonunda Hüseyin Hilmi Işık sevenlerine, Işık’ın kitapları hediye edildi.