KONYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Yeni Türkiye, inanıyorum ki değerleriyle birlikte gelişmeyi, ilerlemeyi, büyümeyi başaran insanlarımızın eseri olacaktır" dedi.

Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneğince Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Huzur Akademisi Projesi tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, Elazığ'da başlatılan projenin Konya'da uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında kadını, aileyi, çocukları, her şeyden önce geleceği konuşmak için bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu, toplumsal huzurun sağlanmasına hizmet eden bu organizasyonda emeği geçen, görev alan herkese teşekkür etti.

Konya'da bu projeye çeşitli sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve diğer kurumların güzel bir destek verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Bu güzel modelimizi önce Konya'ya, sonra inşallah Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Değerleri yaşatmak için güçlü sosyal politikalar üretilmesi gerektiğine işaret eden Sare Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye, inanıyorum ki değerleriyle birlikte gelişmeyi, ilerlemeyi, büyümeyi başaran insanlarımızın eseri olacaktır. Huzur Akademisi eğitimi içerisinde günümüz sorunlarına çözüm getirebilecek bir çok konu var. Kadının hukuk sistemindeki pozisyonunu, haklarını ve haklarını arama yollarını anlatan çeşitli derslerde, aynı zamanda çocukları bekleyen tehlikeler ve alınacak tedbirler de anlatılıyor. Özellikle son 10 yılda, kadına yönelik şiddetin sosyal politikalarımızın odağında yer aldığını hepimiz biliyoruz. Şahsi olarak benim de özel olarak ilgilendiğim bir alan bu. İnsanların birbirinden farklı ihtiyaçları var. Onlara sunacağımız imkanların odak noktasında doğru tespit edilmiş bu ihtiyaçlar olursa çok verimli sonuçlar üreten hakkaniyetli hizmetler yapılabilir.  Huzur Akademisi gibi projelerin her il için ayrı ayrı düzenlenmesi bu yüzden çok isabetli bir tercih olacaktır."

Davutoğlu, kişisel iç huzurun toplumsal huzurun da ilk adımı olduğuna işaret ederek, "Türkiye, her bir vatandaşının huzurunu, enerjisini, heyecanını ve hayata katkılarını bekliyor. Gelin, kadınlarımızın zengin potansiyellerini, aileye ve topluma yansıtmasına önayak olalım. Çünkü, ülkemizin, dünyamızın, asrımızın şefkatle yoğrulmuş bir insani duyarlılığa, kadın hissiyatına her zamankinden daha çok ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, salonda bulunan kadınlara aile, kadın ve çocuk sorunlarıyla ilgili çeşitli sunumlar yapıldı.