Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı, “gıdada taklit ve tağşiş yaparak, tüketiciyi yanılttığı” firmalar arasında yer alan Afyonkarahisarlı sucuk firması “İtimat” yetkilileri, listede yer alan ürünün kendilerinin olmadığını, bir başka firmanın kendi etiketlerini piliç sucuğuna yapıştırarak piyasaya sürdüklerini iddia etti.

Konu ile ilgili işletmede bir basın toplantısı düzenleyen firma sahibi İhsan Koçkan, bakanlığın yayınladığı listeye tepki göstererek, analizi yapılan sucuğun kendilerine ait olmadığını öne sürdü. Kendilerinin sahtekar olmadığını kaydeden Koçkan yaşanan ve yargıya taşınan olayı ise şöyle anlattı:

“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi web sitesi ve bazı ulusal yayın kuruluşlarında ki listelerde firmamızın ürettiği bir parti sucukta, kanatlı eti bulunduğuna dair yayın yapılmıştır. Yapılan yayınlarda bilgi ve izah eksikliği vardır. İzmir’de Onur Gıda firması sahibi Mesut Ş., yüzde 100 piliç sucuğuna, yüzde 100 dana sucuğu yani İhsan Koçkan İtimat Sucuğu etiketini vurmuştur. Bu işle İhsan Koçkan İtimat Sucuğunun bir alakası yoktur. Bu olay ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirildiğimiz gün, Afyonkarahisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesine 18 Nisan 2014 günü, 2014-244 esas sayılı dosya ile söz konusu firma aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtık. Açılan davada, davalı Mesut Ş., suçunu itiraf etmiş ve hatasını kabul etmiştir. Biz sahtekar değiliz, bizim malımızın üzerinde yüzde 100 dana sucuğu yazıyorsa, yüzde 100 dana sucuğudur. Uzun yıllardır sucuk üretimi yapan firmamız ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından onlarca defa yapılan denetimlerde alınan sucuk numunelerimizin sonuçları Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri tebliğine uygun çıkmıştır. Bu İşin bizimle alakası yoktur. Söz konusu olayla ilgili açılan dava halen devam etmektedir.”