BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Nilüfer ilçesinde inşa ettirilen Bursa Olimpik Trap, Double Trap ve Skeet Atış Poligonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tesisi ülkeye kazandıranlara teşekkür etti.

Tesisin örnek bir proje olduğunu belirten Ala, "Türkiye'nin sıcak gündemi içerisinde belediye başkanlığının nasıl yapılacağını, Türkiye'nin bazı köşelerinde çocuklara spor tesisi yapmak yerine, çukur kazıp onları arkasına gönderen, milletten sandıkta hizmet için oy almış ama aldığı oyu hezimete, eziyete dönüştüren bazı kamu görevlilerine ve belediye başkanlarına da buradan örnek olsun, buradan selam olsun. Buradan bir hedef olsun diye, hizmet hedefi olsun diye altını çizerek belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Ala, belediye başkanlarının, vatandaşlara hizmet etmek için kamu görevini sandıktan aldığını anlattı.

Belediye başkanlarının bu görevi halkın yollarına çukur kazmak için değil, yol yapmak için aldığına dikkati çeken Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En güzel örneği, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanı'dır, bütün şehirdeki diğer ilçe belediye başkanlarıdır. Bugün Bursa'nın her köşesinde bir faaliyet yürütülmektedir. Türkiye, Avrupa Birliği ile şu anda görüşmelerini hızlandıran, vize muafiyeti çalışmaları içerisinde bulunan, ciddi hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen bir ülke. Sevgili gençler, hiç merak etmeyin. Elbette problemler olacaktır, dertler olacaktır. Sizler de hayatınızda problemlerle karşılaşacaksınız, hiç yılmayın. Eğer problemleri çözme iradeniz varsa, kapasitenizi ona göre genişletebiliyorsanız, bilgi ve beceriniz varsa ve milleti de arkanıza alacak bir politika izliyorsanız, o zaman problemleri çözer, yolunuza da devam edersiniz. Hiç ondan endişe etmeyin. Sorunsuz bir dünya beklemiyoruz. Şimdi görüyorsunuz, Türkiye'nin önüne bazı yerlerde problemler çıkarıyorlar, çukurlar kazıyorlar, saldırılar düzenliyorlar. Türkiye, bu coğrafyada istikrarlı bir biçimde, milletin ferasetiyle 1 Kasım'da önüne çizdiği otobanda hızla ilerliyor. Ne yaptığını, nasıl çözeceğini bilen ve bütün Türkiye'nin, 780 bin kilometrekare her karışının nasıl yönetilmesi gerektiğini bilen bir yönetim iş başında.''