ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda çember daralıyor.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen ve iki mahallede yoğunlaşan operasyonda Yeni Mahalle, teröristlerden arındırıldı. Müşterek operasyon, Turgut Özal Mahallesinde yoğunlaştı. AA ekibi, güvenlik güçlerinin arama çalışmalarına devam ettiği Yeni Mahalleyi görüntüledi.

-Evlerin arasından geçiş

Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan teröristlerin söz konusu evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden evler arasında geçişi sağladığı ve evlerin dış cephelerine açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açtığı tespit edildi.

-Nöbet noktaları

Terör örgütü üyelerinin sokaklara kurduğu barikatlar dikkati çekiyor. Genellikle sokaklardaki kilit taşları sökülerek oluşturulan barikatların sayısı sokağın uzunluğuna göre değişiyor. Bazı barikatların yanında ise nöbet tuttukları noktalar yer alıyor.

Güvenlik güçlerinin hareketlerini izlemek için oluşturulan "nöbet noktalarında" sobadan sandalyeye kadar birçok malzeme bulunuyor. Sokaklara döşenen el yapımı patlayıcılar da buralara kadar uzanan kablolar sayesinde kontrol ediliyor. Yeni Mahalledeki bu noktalar güvenlik güçlerince bertaraf edildi.

-Teröristlerin patlayıcı hazırladıkları ev

Güvenlik güçleri, Yeni Mahalledeki operasyon sırasında teröristlerin karargah olarak kullandıkları iki ev ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları bir yeri de ortaya çıkardı.

El yapımı patlayıcıların hazırlanması için kullanılan evde çok sayıda tüp ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından evde bulunan yaklaşık 1 tonluk patlayıcılar imha edildi.

Güvenlik güçlerince, sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçedeki operasyon sürüyor.