ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon tamamlandı.

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" 20. günde sona erdi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Turgut Özal Mahallesi'nde dar bir alana sıkıştırılan 19 terör örgütü üyesinin akşam saatlerinde etkisiz hale getirilmesinin ardından operasyon son buldu.

Operasyonda 114 terörist etkisiz hale getirildi, 175 barikat kaldırıldı, 56 çukur kapatıldı, 11 ton ağırlığında 398 el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 bin 100 ev kontrol edildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdürüldüğü ilçede güvenlik güçleri arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Operasyonda bugüne kadar 5'i keskin nişancı silahı olmak üzere 47 uzun namlulu silah, 5 roketatar, 6 tabanca, aralarında zırh delici mermilerin de bulunduğu çok miktarda fişek, 144 el bombası, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, bir ton amonyum nitrat, çok sayıda örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam maddesi ele geçirildi.