ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda sona yaklaşıldı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin iş birliğiyle yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK mensupları Turgut Özal Mahallesi'ndeki dar bir alana sıkıştırıldı.

Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan ve binalara el yapımı patlayıcı tuzaklayan teröristler, yapıların dış cephelerine açtıkları deliklerden de güvenlik güçlerine ateş açıyor.

Köşeye sıkışan teröristler, operasyonlara kararlılıkla devam eden ve keskin nişancı ateşine rağmen ilerleyişini sürdüren güvenlik güçlerine tüplerle güçlendirdikleri el yapımı patlayıcılarla karşı koymaya çalışıyor.

El yapımı patlayıcıları tek tek imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, bir taraftan da barikatları kaldırıp, çukurları kapatıyor.

Operasyonun yüzde 85'lik bölümünün tamamlandığı ilçede, bugüne kadar 66 terörist etkisiz hale getirildi.