İSTANBUL (AA) - Fibabanka, Dünya Bankası kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile bankaya ortak olmalarına yönelik "Sermaye İştirak Sözleşmesi" imzaladı.

Fibabanka'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün imzalanan "Sermaye İştirak Sözleşmesi" ile; her birinin payı yüzde 9,95 olmak üzere IFC ve EBRD'nin toplam yüzde 19,90 oranında Fibabanka'ya ortak olmaları konusunda taraflar arasında anlaşma sağlandığı, sermaye artışı yoluyla kurulacak söz konusu ortaklığın, ilgili resmi kurumların onayının alınmasını takiben tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, "Fiba Holding bünyesinde faaliyete geçmesinin ilk 5 yılında 10 kat büyüyen Fibabanka, bugüne kadarki istikrarlı ve başarılı ilerleyişini IFC ve EBRD ile yapacağı ortaklık sayesinde daha güçlü bir şekilde devam ettirmek için önemli bir adım atmış oldu" ifadelerine yer verildi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, IFC ve EBRD ile yaptıkları stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortakların da vereceği katkıyla Fibabanka'da büyüme hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos ise şunları kaydetti:

"Son derece dinamik ve rekabetçi bir bankacılık sektörüne sahip olan Türkiye'de ilk 10 banka toplam aktiflerin yüzde 85'ini oluşturuyor. Uzun dönemli iş ortağımız Fibabanka ile ortaklığımızı bir adım daha geliştirerek, bankanın rekabetçiliğini artırmasına destek olmayı hedefliyoruz. Fibabanka’nın büyüme stratejisi, Türkiye'de mikro, küçük ve orta boyutlu iş yerlerine daha fazla finansman erişimi sağlamayı içeriyor. İstihdam ve ekonomik gelişme açısından son derece önemli olan bu hedef, IFC'nin de Türkiye stratejisi ile bire bir örtüşüyor."