YOZGAT (AA) - Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran'ın (31) Yozgat'taki babaevine ateş düştü.

Şehidin merkeze bağlı Osmanpaşa köyündeki babaevine acı haberin ulaşmasıyla köylüler taziyeye gelmeye başladı. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Azmi ve anne Sevil Cankurtaran'ın Ankara'ya gittikleri, oradan da Iğdır'a geçecekleri belirtildi.

Şehidin akrabası Harun Cankurtaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Adem Cankurtaran'ın kısa süre önce izne geldiğini, köyde 15 gün kaldıktan sonra tekrar göreve çağrıldığını söyledi.

Şehit Cankurtaran'ın 2 yıl önce evlendiğini anlatan Harun Cankurtaran, "1 yaşında bir çocuğu var. 3 kardeşin ortancasıydı. Maalesef son günlerde bu terör olayları hiç istemediğimiz derecede arttı. Biz biteceğini düşünüyorduk ama bitmiyor. Dağlıca'daki 16 şehidimizi defnetmeden 14 şehidimiz daha oldu. Allah yar ve yardımcımız olsun. Vatan sağ olsun. Başka bir şey diyemeyeceğim" diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi fizik bölümünden mezun olduktan sonra polis olan şehit Cankurtaran'ın mesleğe 6 yıl önce başladığı öğrenildi.