ESKİŞEHİR (AA) - Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili Eskişehir'de görülen davada, 4 sanıktan 2'si dörder kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı, 3 sanık ise beraat etti.

Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Enver, Cevzet, Salih ve Reis Öget ile olayda hayatını kaybedenlerin yakınları Aydın ve Bahattin Öget, tarafların avukatları hazır bulundu.

Enver Öget, olayı babası Süleyman Öget ile gerçekleştirdiklerini, diğer kardeşlerinin suça karışmadığını iddia etti.

Cevzet Öget ise suç işlemediği için kaçma gereği duymadığını söyleyerek, "Benim silahım yoktur. Jandarma gelince babam kaçtı ancak suçsuz olduğum için kaçmadım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Reis ve Salih Öget ise olayla ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Sanıkların avukatı Ahmet Murat Yılmaztekin, Cevzet, Salih ve Reis Öget'in suçsuz olduğunu savunarak, "Müvekkillerimden Enver Öget, olayı babası ile gerçekleştirdiğini samimi şekilde ikrar etmiştir. Dolayısıyla Cevzet, Salih ve Reis'in beraatini talep ediyorum. Enver Öget ile ilgili de lehine olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum" dedi.

Aydın ve Bahattin Öget, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmalarını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Enver Öget'e ''adam öldürme'' suçundan 4 kez müebbet, ''adam yaralama'' ve ''ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 55 yıl 2 ay hapis, Cevzet Öget'e ise yine 4 kez müebbet, 52 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Heyet, Reis ve Salih Öget ile tutuksuz sanık Musa Öget'in beraat ettiğini açıkladı.

- Olay

Karakoyunlu ilçesi Kerimbeyli köyünde, 4 Haziran 2013'te, iki akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada, Nurettin, Sadık, Battal ve Fesih Öget ölmüş, Serkan ve Abdulmenav Öget yaralanmıştı. Gözaltına alınan Enver, Reis, Salih, Cevdet ve Musa Öget tutuklanmıştı. Musa Öget, 21 Ekim 2014'te görülen duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olaya karıştığı ileri sürülen Süleyman Öget ise hala aranıyor.