ESKİŞEHİR (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Kahraman, Orta Doğu'da yaşanan olaylardan dolayı binlerce kişinin Türkiye'ye sığındığını ve bu insanlara yardım etmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi.

Kahraman, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi konferans salonunda, derneğin kadın gönüllülerine yönelik düzenlenen istişare toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllü kişilerle farklı zamanlarda bir araya geldiğini ve görüş alış verişinde bulunulduğunu belirterek, büyük bir vakfın Eskişehir şubesi olarak bir çok önemli çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Eskişehir'de uluslararası düzeyde yardım çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Orta Doğu'da büyük bir yangın var. Komşumuzun başına geleni herkes biliyor. Vatanımızı, vatansız kalmış pek çok insanla paylaşmak durumundayız. Ev sahipliği durumumuz var. Son dönemlerde Bayır Bucak Türkmenlerinin de göçüyle birlikte insan seli akın akın sınırımıza gelmekte. Eskişehirliler olarak bu insanlar için yardım tırları hazırlıyoruz. Yine aynı şekilde Afrika'da Çat bölgesinde insanların ihtiyacı olan su kuyusu açma çalışmaları yürütülmektedir. Yetim çalışmalarımız var. Dünya üzerinde çeşitli nedenlerle yetim kalmış çocukların sponsorluk sistemi ile buradaki gönüllülerimizi dahil ediyoruz. Herhangi bir bölgedeki yetime sahip çıkabiliyorlar. Yine aynı şekilde kendi bölgemizdeki yetim çocuklarımızı da bu sponsorluk sitemine dahil ederek onların düzenli olarak maaş almalarını sağlıyoruz. Son dönemde Türk Dünyası Vakfı ile yaptığımız bir anlaşma gereği "Yetim Evi" adını verdiğimiz özellikle babasını kaybetmiş olan çocuklarımıza çeşitli sosyal, kültür ve eğitim faaliyetlerin yapılacağı bir evi açma aşamasındayız."

Etkinlik, dernek üyesi gönüllülerin sunumları ile sona erdi.