Kuveyt yardım kuruluşu IICO Başkanı Abdullah Al-Matuk ve beraberindeki heyet, IICO ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından konutlara yerleştirilen aileleri ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile merkezi Kuveyt’te bulunan Kuveyt Yardım Kuruluşu IICO’nun desteğiyle Van’da 4 blok halinde inşa edilen 64 dairenin teslim töreninin ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve Kuveyt heyeti, Edremit ilçesine geçti. TOKİ bölgesinde kurdele kesme törenine katılan Doğan, ülke olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını ve tüm imkanların sıkıntıların giderilmesi için seferber ettiklerini söyledi. Türkiye’nin birçok durumu bir arada yönetecek imkan, kabiliyet ve zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Doğan, "Bazı durumlarda uluslararası yardım gerekir. Bu nedenle Kuveyt’in Van’a yaptığı yardım önemlidir. Türkiye’nin bunları yapmakla ilgili bir ihtiyacı olduğundan değil ama uluslararası yardımın bir gereği olduğu için yapılıyor. Bizim açımızdan bir felaket yaşandığı zaman muhataplarımızın kimliği, zenginliği önemli değildir, biz insanlık adına orada oluruz" dedi.

IICO Başkanı Abdullah Al-Matuk ise, Kuveyt Emiri Ahmet Sabah’ın kendilerine sunduğu yardımlar sayesinde konutların açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, Kuveytliler olarak sundukları yardımların Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinden aldıkları anlamdan kaynaklandığını vurguladı. Kesinlikle karşılık beklemeden iman kardeşliğinden dolayı bu yardımların Vanlılara ulaştırıldığını aktaran Al-Matuk, “Rabb’imize şükürler olsun ki konutların anahtarlarını özellikle yetimlere ve dul kalanlara sunuyoruz. Bu konudaki hassasiyetimiz, Peygamber Efendimizin hadislerinden kaynaklanmaktadır. Biz ümmet-i Muhammed olarak birbirimizi desteklemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

136 ülkedeki yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ettiklerini dile getiren Al-Matuk, “Kuveyt hükümeti, buradaki konutları inşa etmemiz için gerekli desteği vermiştir. Kuveyt, hiçbir şekilde bir ülkenin kendi sıkıntılarını giderme konusunda güçlü mü, zengin mi, fakir mi ayrımı yapmaz. Bir yerde sıkıntı yaşandığı zaman direk olarak yardımları sağlamaya çalışıyor. Burada bize düşen, bu insanlara yardım etmektir. Şükürler olsun İHH var ve biz onların sayesinde buradaki insanlara ulaştık. Buralardaki yardım kuruluşlarının bulunması ve zor zamanlardaki insanların birbirine yardımcı olması bu tür sıkıntıların ortadan kaldırılması için önemli bir güzelliktir. Bizim üzerimize düşen, insanların sıkıntılardan kurtarmak, sorunlarını hafifletmektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konutların açılış kurdelesini kesen Doğan, Al-Matuk ve heyet üyeleri, aileleri ziyaret ederek sohbet etti.