Türkiye’de yabancı dil eğitimini en iyi test eden kurum olan Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan sınavlarda sertifika almaya hak kazanan Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri için sertifika töreni yapıldı.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan törene öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Server Gürsoy, yaşamış olduğu kendi yabancı dil deneyimini anlattı. Çok uzun süre İngilizce eğitimi aldığını anlatan Gürsoy, buna rağmen İngilizceyi tam olarak öğrenemediğini yurt dışına çıkınca anladığını söyledi. Yurt dışında kaldığı yıllar içinde yabancı dilini geliştirmek için sürekli tekrar yaptığını belirten Gürsoy, öğrencilere de öğrendiklerini mutlaka evde tekrar etmeleri gerektiğini ifade etti. İhlas Koleji olarak İngilizce’yi tam olarak öğretmeyi hedeflediklerini ve çalışmalarını da bu yönde yaptıklarını anlatan Gürsoy, “İhlas Koleji’nde 8. sınıfa gelmiş bir öğrencimiz yurt dışına çıktığında ailesine tercümanlık yapacak düzeye gelmiştir” dedi.

Konuşmanın ardından tören, yapılan İngilizce tekerleme yarışması ile devam etti. Oldukça keyifli anların yaşandığı yarışmada öğrenciler İngilizce tekerlemeleri söylerken oldukça başarılı oldular.

Kazananların hediyelerle ödüllendirildiği yarışmanın bitimiyle sertifika törenine geçildi. İhlas Koleji’nin Cambridge grupları Starters, Movers, Flyers, Ket ve Pet’e dahil öğrenciler sırayla sertifikalarını öğretmenlerinden aldılar.

Tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.