İhlas Vakfı’nın kendi bünyesinde başlattığı ve aynı meslek grubunda çalışanları bir araya getirmeyi hedefleyen meslek kulüplerinden olan “Bizim Doktorlar Kulübü”nün üyeleri düzenlenen toplantıda buluştular.

İhlas Vakfı’nın Bahçelievler Merkezi’nde düzenlenen toplantıya kulübe üye doktorlar katılırlarken aynı zamanda İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’da toplantıyı takip etti.

Toplantıda ilk söz alan isim olan Nezih Berksoy, kulüp hakkında bilgiler verdi. Kulübün 2013’ün Ocak ayında kurulduğunu belirten Berksoy, bugüne gelindiğinde 12. toplantıyı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Amaçlarının İhlas Vakfı yurtlarından mezun olan doktorları bir araya getirmek olduğunu söyleyen Berksoy, böylece birbirlerine daha kolay destek olacaklarını ifade etti.

Son toplantıdan bu yana kulübün yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Berksoy, Somali’de açılan su kuyusu sayesinde birçok Müslüman’ın hayır duasını aldıklarını belirtti. Berksoy ayrıca Somali’ye İngilizce ve Arapça olarak bastırılan kitaplar gönderdiklerini söyledi.

Berksoy’dan sonra söz alan Türkiye Hastanesi doktorlarından Sebahattin Gül de çok güzel bir toplulukla bir arada olduklarını belirterek bundan mutlu olduğunu ifade etti. Bizim Doktorlar Kulübü’nün önemli bir amacı olduğuna da dikkat çeken Gül, sıkı irtibatta kalınması gerektiğini vurguladı.

Toplantının devamında kulüp üyelerinden Dr. Bilgehan Güntekin gönüllü olarak gittiği Çad gezisinden edindiği deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Çad’da bir insanlık dramı yaşandığını vurgulayan Güntekin, Çad’da yaşadıklarının ardından birçok düşüncesinin değiştiğini söyledi. Sağlık hizmeti götürdükleri Çad’dan izlenimlerini fotoğraflar eşliğinde anlatan Güntekin, “Kaldığımız 8 günlük sürede 1600’e yakın sünnet gerçekleştirdik. Ayrıca 32 büyük ameliyat yapıldı. Diş çekimleri olsun kulak burun boğaz muayeneleri olsun kısa sürede önemli sayılara ulaştık” dedi.

Ayrıca toplantıda vakfın Çamlıca Yurdu’nun müdürü olan Hasan Gümüş, tıp öğrencilerine yönelik hazırladıkları projeleri anlattı. Kulup üyeleri verecekleri burslar ile tıp öğrencilere destek olacaklar. Ayrıca öğrencilerle zaman zaman bir araya gelerek gençlere mesleki manada rehberlik desteği verecekler.