İhlas Vakfı İcra Kurulu, Türkiye’nin en önemli sivil toplum platformlarından biri olan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan ile bir araya geldi.

Platformun İstanbul Fındıklı’daki merkezinde gerçekleşen görüşmede İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Kariyer Akademi Başkanı Adem Gültekin, Bilgi İşlem Müdürü Hüseyin Ünsal, İdari Müdür Mustafa Eşsiz, Hukuk Müşaviri Selçuk Baysal ve Kurumsal İletişim Müdürü Şaban Çakır da hazır bulundu.

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan öncelikle İhlas Vakfı İcra Kurulu’nun gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sivil Dayanışma Platformu’nun amaçlarını anlatan Ogan, “Vesayet rejimine, imtiyazcı yaklaşımlara, üstünlerin hukukuna karşı çıkan, hukukun üstünlüğünü ve özgürlükleri benimseyerek toplumun ortak vicdanı olma misyonunu üstleniyoruz.” diyerek Türkiye’deki sivil toplum kurumlarının demokrasiye daha çok katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin tarihi bir dönemecin içinden geçtiğini vurgulayan Ogan, sivil iradenin ülke kamuoyunda yükselen saygınlığını temsil ettiğini, Türkiye’nin siyasi ve demokrasi kültürüne güç kattığını söyledi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay da Sivil Dayanışma Platformunun yaptığı çalışmalardan dolayı Ayhan Ogan’a teşekkür etti. Okyay, İhlas Vakfı’nın Türkiye genelinde otuz üç öğrenci yurdu, kırk civarında öğrenci pansiyonu ile üç bin öğrenciyi, yurt dışında da on beş öğrenci yurdu ile beş yüz civarında öğrenciyi yurtlarında barındırdıklarını ifade etti. Okyay, yurtlarda barınan öğrencilere dünya ve ahirette faydası olacak milli, manevi, tarihi ve kültürel bilgiler verilerek bu öğrencilerin memleketine, milletine ve insanlara faydalı birer fert olarak yetiştirildiğini ifade etti.

Görüşmenin sonunda İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, İş Hayatına Hazırlık seminerlerinde kıymetli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştığı için Ayhan Ogan’a teşekkür ifadesi olarak bir tablo hediye etti.