YOZGAT (AA) - Yozgat’ta doğuştan iki eli ve sağ ayağı olmayan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Muhammet Enes Sarı, ilk karne sevincini arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı.

Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu 1/C sınıfında eğitim gören 7 yaşındaki Muhammet Enes Sarı’nın okuma azmi görenleri hayrete düşürüyor.

Karnesindeki notlarının oldukça iyi olduğunu belirten Enes, okulunu ve arkadaşlarını da çok sevdiğini söyledi.

Sınıf öğretmeni Deniz Kılınç ise Enes'in bedensel engeli nedeniyle karşılaştığı fiziksel zorlukları arkadaşlarının yardımıyla aştığını belirtti.

Arkadaşlarının Muhammet Enes’i çok sevdiğini ve çok iyi anlaştıklarını ifade eden Kılınç, şunları kaydetti:

"Tuvalet ihtiyacı olduğunda o an Muhammet'in yanında kim olursa o götürüyor. Ben veya hizmetliler kim varsa o anda yardımcı oluyor. Çalışkan, zeki bir çocuk. Mümkün olduğunca yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Eli olmaması yazmasını engellemiyor. Kalemi iki kolu arasına sıkıştırıp yazabiliyor. Azmi var. Pek çok sağlıklı insan yazmakta okumakta zorlanırken, Enes, belki biraz geç yazıyor ama çok güzel yazısı var. Arkadaşları ile uyum içerisinde oyunlar oynayarak mutlu olabiliyor. Hayata en iyi şekilde sarılarak birçok engelli insana da örnek oluyor." 

Muhammet Enes Sarı, okulunu çok sevdiğini, yarıyıl tatilini ailesi ile Adana’da geçireceğini söyledi.