Bağcılar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplu nikah töreninde aynı gün nişanlanan iki kız kardeş Yaprak ve Kader Güler yine aynı gün dünya evine girdi.

Bağcılar Belediyesi’nin her yıl sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği toplu nikah töreninde bu yıl 48 çift dünya evine girdi. Maddi imkansızlık sebebiyle evlenemeyen çiftlerin başvurularını değerlendiren Bağcılar Belediyesi, gerekli araştırmaların ardından ihtiyaç sahibi çiftler için toplu nikah töreni düzenledi. Ayrıca çiftlerin gelinlik, damatlık kıyafetlerinin yanı sıra tüm ev eşyaları belediye ve yardımseverler tarafından karşılandı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen nikah törenine Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

19 YILDA 848 ÇİFTİN NİKAHI KIYILDI

Temsili nikah töreni öncesi konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, 19 yıldır düzenlenen toplu nikah törenlerinde toplam 848 çiftin nikahlarını kıydıklarını söyledi. Çok sayıda çeyiz malzemelerini yardımseverler aracılığı ile çiftlere ulaştırdıklarını ifade eden Çağrıcı, dünya evine giren çiftlerin vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmelerini temenni etti. Konuşmaların ardından Başkan Lokman Çağrıcı iki çiftin nikahını temsili olarak kıydı.

“HERKESE NASİP OLMAYACAK BİR GÜN”

Toplu nikah töreninin en dikkat çeken çiftleri Yaprak ve Kader kardeşler oldu. Daha önce aynı gün nişan yapan iki kız kardeş yine aynı gün nikah kıyarak eşine az rastlanır bir mutluluk yaşadı. Duygularını İHA mikrofonlarına aktaran Kader, küçüklükten bu yana hep aynı evin içinde büyüdüğü kız kardeşi Yaprak ile aynı gün gelinlik giydiği için mutluluk yaşadığını söyledi. Annesinin de duygulu anlar yaşadığını ifade eden Kader, aynı gün gelinlik giydikleri için çok şanslı olduklarını ve yaşadıkları anın herkese nasip olmayacağını da sözlerine ekledi. Kız kardeşlerden Yaprak Güler de, düzenlenen organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya teşekkür etti.

İki kızını aynı gün gelinlikler içinde gören anne Gülten Güler de mutlu olduğunu söyledi.